در تعریف کوچینگ سازمانی میتوان گفت، این نوع کوچینگ برای بررسی تغییرات یک سازمان و رساندن آن به نقاط مطلوب است. کوچینگ سازمانی در واقع یک استراتژی فوقالعاده برای بهبود سازمان با تمرکز بر تغییرات سیستم داخلی سازمان است. مزایا این نوع کوچینگ چیست؟ کوچینگ سازمانی میتواند یک فرصت عالی برای سازمانها باشد؛ چرا که به افراد سازمان کمک میکند تا از طریق کسب مهارتهای مهم، فرهنگ سازمانی را بهبود بخشیده و از اهداف کلی سازمان حمایت کنند.
آنچه در این مطلب، مطالعه میفرمایید:
Toggle- کوچینگ سازمانی چیست؟
- اهداف کوچینگ سازمانی چیست؟
- معرفی انواع کوچینگ سازمانی
- دوره کوچینگ سازمانی استاد پریسا احمدی منش
- بهرهمندی 70% سازمانها از کوچینگ سازمانی
- کوچینگ سازمانی، عاملی برای پیشرفت سازمان
- کوچ سازمان چه کسی است؟
- کوچینگ برونسازمانی چیست؟
- کوچینگ درونسازمانی چیست؟
- چرا به کوچینگ سازمانی اهمیت دهیم؟
- خصوصیات یک کوچ حرفهای برای هدایت سازمان
- 4 مرحله اصلی اجرای کوچینگ سازمانی
- چگونه بهترین کوچ سازمانی را انتخاب کنیم؟
- مزایا و معایب کوچینگ سازمانی
- چگونه برای سازمان خود یک کوچ حرفهای باشیم؟
- کوچینگ سازمانی چه تفاوتی با بیزینس کوچینگ دارد؟
کوچینگ سازمانی چیست؟
کوچینگ سازمانی چیست؟ کوچینگ سازمانی یا Organizational Coaching یک مورد از دوره کوچینگ است که در این فرایند مربی یا همان کوچ با افراد و یا تیم های یک سازمان برای دستیابی آنها به اهدافشان، بهبود عملکردشان و توسعه مهارت هایشان کمک می کند. این فرایند بهبود عملکرد، از طریق شناسایی استعدادها و منابع بهره وری، بررسی و افزایش توامندی افراد و تیم های سازمان، شناخت تغییرات رفتاری و فرهنگی آنها صورت می گیرد. کوچینگ سازمانی در سطوح مختلف یک سازمان از جمله مدیران ارشد، تیم ها و کارکنان فردی، انجام می شود.
متن پادکست
توی این پادکست قراره در مورد کوچینگ سازمانی، استراتژی نجاتبخش برای ایجاد تغییرات مثبت در سازمان و رسیدن به قلههای موفقیت صحبت کنیم.
اگر شما هم با چالشهایی مثل عدم ثبات شغلی کارکنان، ناتوانی در کشف و پرورش استعدادها و عدم رضایت مشتریان در سازمان خود دست و پنجه نرم میکنید، بهتره بدونین دوره کوچینگ سازمانی استاد احمدی منش راه حل تمام این مشکلات است!
چرا دوره کوچینگ سازمانی رو پیشنهاد میکنیم؟
با شرکت در دوره کوچینگ از 84 ساعت آموزش بهره مند میشین که شامل این موارد میشه
45 ساعت آموزش و آزمون با شخص استاد احمدی منش
20 ساعت منتورینگ و تمرین عملی با پشتیبان علمی
5 جلسه خصوصی دریافت کوچینگ از کوچ حرفهای
10 ساعت دریافت و ارائه جلسات کوچینگ هم سطح
4 ساعت جلسات کارورزی با مراجعین بیرونی
از ویژگیهای بارز این دوره میشه به حساب میاد
1 آموزش طبق سرفصلهای استاندارد جهانی کوچینگ
2- دوره بسیار تعاملی شامل فعالیتهای فردی و گروهی
3- آموزش تمرین محور و کاملا کاربردی همراه با تمرینهای هدفمند جهت نهادینه شدن مهارتها
4- تدریس توسط مربی با سابقه و متخصص
5- ضبط ویس جلسات جهت دسترسی دائمی شما به محتوای آموزشها
6- ارائه جزوات آموزشی برای تمام سرفصلهای درس
7- تخصیص جلسه کوچینگ خصوصی به تمام دانشجویان دوره جهت افزایش مهارت آموزی
8- تخصیص جلسات کوچینگ همسطح جهت افزایش مهارت آموزی
9- جلسات منتورینگ با پشتیبان علمی جهت افزایش مهارت آموزی
10- پشتیبانی دائمی در گروه تلگرام با حضور مدرس و پشتیبانان دوره
11- امکان تعامل با سایر دانش آموختگان جهت تبادل اطلاعات و هم افزایی
با دریافت این دوره، شاهد تغییرات مثبت و ملموس در عملکرد و رضایت کارکنان و مشتریان خود خواهید بود.
علاوه بر این، آکادمی پریسا احمدی منش تست mbti را به صورت آنلاین همراه با پاسخنامه کامل تشریحی ارائه میدهد تا به شناخت عمیقتر شخصیت خود و کارکنانتان دست پیدا کنید.
همین امروز با ما تماس بگیرید و برای دریافت دوره کوچینگ سازمانی استاد پریسا احمدی منش اقدام کنید.
اهداف کوچینگ سازمانی چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد کوچینگ سازمانی معمولاً یک هدف مشترک دارد که این هدف مشترک چیزی نیست جز هدف سازمان و رسیدن به دستآوردی که سازمان آن را در نظر دارد. در ادامه با برخی از اهدافی که در این راستا انجام میشود آشنا خواهید شد. شماری از اهداف کوچینگ سازمانی عبارتاند از:
افزایش اعتماد به نفس کارکنان
افزایش دلبستگی شغلی و وفادارسازی کارکنان
منطبق شدن بر ارزشهای سازمان
افزایش راندمان کارکنان
افزایش تعهد درونی و مسئولیتپذیری کارکنان
افزایش فروش
کشف نقاط قوت افراد
حفاظت از داراییهای سازمان
افزایش انگیزه کارکنان
بهبود ارتباط بین کارکنان
کاهش تعارضات سازمانی
افزایش حس اعتماد در سازمان
معرفی انواع کوچینگ سازمانی
کوچینگ سازمانی انواع مختلفی دارد که همین امر موجب ارائه رویکردهای متفاوت در برآورده کردن نیازهای هر مشتری سازمانی میشود. گاهی اوقات تعامل یک به یک مربی میتواند به یک مدیر اجرایی کمک کند تا نقاط کور را شناسایی کند. از طرف دیگر، تمرکز مربی روی تیم میتواند فرایندهای نهایی را بهبود بخشد و موجب افزایش بهرهوری شود. یک مربی خوب، یا تیمی از مربیان، بهوضوح میتوانند تشخیص دهند که چه نوع کوچ سازمانی برای یک شرکت بهترین است. در اینجا فهرستی از انواع مختلف مربیگری سازمانی آمده است:
کوچینگ تیمی
شرکتها با تمرکز بر روی تیمهایی ساخته شدهاند که تجارت را به جلو میبرند و قلب حیاتی هر سازمان هستند. تیمها را میتوان در تمام بخشهای هر سازمانی از بخش خط تولید تا اتاق هیئتمدیره مشاهده کرد. تلاش تیمها برای داشتن یک همکاری خوب هدف نهایی هر فعالیتی در کوچینگ سازمانی است. برای تحقق این امر، یک مربی ممکن است نیاز داشته باشد تا اعضای تیم را در هنگام انجام فعالیت کاری مشاهده و بررسی کند، سؤالات سخت بپرسد و اشکالات سیستم را شناسایی کند. پس از تکمیل، مربیان میتوانند با این تیمها همکاری کنند تا نقاط ضعف را تقویت کنند و نقاط قوت را به حداکثر برسانند. کوچینگ تیمی برای مدیریت تیم و افزایش بهره وری کارکنان بسیار کاربردی است.
کوچینگ اجرایی
از رایجترین شکلهای کوچینگ در دسترس سازمانها میتوان به کوچینگ اجرایی یا «کوچینگ رهبری» اشاره کرد. کاربرد کوچینگ اجرایی به طور سنتی بیشتر برای رهبران بالقوه، با تمرکز بر توسعه شخصی برای ایجاد تأثیر بیشتر است؛ علاوه بر آن کوچینگ اجرایی روشی برای اصلاح رفتارهای محدودکننده شغلی مربی و شناسایی رشد مورد نیاز برای عملکرد در سطوح اجرایی بالاتر است. کوچینگ اجرایی اغلب یک رابطه طولانیمدت است که ترکیبی از مربیگری و توسعه حرفهای است. با توجه به ماهیت بسیار شخصی کوچینگ، ممکن است لازم باشد یک مربی قبل از ایجاد یک تناسب خوب، چند کوچ یا مربی را امتحان کند. یک مربی اجرایی مجرب میتواند به ایجاد برنامههای عملی هفتگی برای مشتریان کمک کند و سطوح جدیدی از خودآگاهی را به پیش ببرد. مربی و مدیر میتوانند کاملاً به هم نزدیک شوند و سطوح بالای اعتماد میتواند به سکوی پرشی برای رشد و پیشرفت کسب و کار تبدیل شود. در این مسیر باید با سبک رهبری کاربردی داشته باشید تا نتیجه مناسب را کسب کنید.
کوچینگ تلفیقی (Co active coaching)
زمانی که کوچینگ سازمانی بخشی از یک تلاش آموزشی بزرگتر باشد، به آن کوچینگ یکپارچه یا کو اکتیو کوچینگ میگویند. کارمندان ممکن است در طول فرایند آموزشی به یک مربی معرفی شوند، اما کوچینگ واقعی تا پس از تکمیل آموزش آغاز نمیشود. پس از آموزش، مربیان با کارمندان کار میکنند تا آموزشهایی را که دریافت کردهاند تقویت کنند و آن را به دنیای واقعی بیاورند. مربیان میتوانند مشتریان خود را در مسیر تمرین مهارتهای جدید و امتحان رفتارهای جدید در محل کار حفظ کنند.
کوچینگ عملکرد
تفاوتی ندارد که شما صاحب چه بیزینسی هستید؛ اگر کسب و کار شما از حالت اجرا توسط یک نفر خارج شود و دارای کارمندان یا تعدادی پرسنل باشید، دیگر بخش زیادی از بازدهی سیستم شما مطلقا به یک فرد وابسته نیست و بستگی به عملکرد تمامی این افراد دارد. در این شرایط کوچینگ عملکرد میتواند به تیم یا مجموعه شما کمک شایانی کند و به بهبود این مسئله بپردازد. کوچینگ عملکرد با دخیل کردن تمامی افراد یک سازمان در تصمیمگیریها و جلسات کوچینگ میتواند منجر به رشد سازمان شما گردد. علاوه بر آن کوچینگ عملکرد میتواند با بررسی و هدایت نوع کارکرد پرسنل توسط کوچ، باعث افزایش بازدهی آنان میگردد.
کوچینگ آنلاین
حتی قبل از همهگیری کرونا، کوچینگ آنلاین به یک هنجار برای برآورده کردن نیازهای کوچینگ سازمانهای روبه رشد تبدیل شده بود. کارمندان به کار از راه دور عادت کردهاند، بنابراین اضافهکردن مربیگری به این ترکیب کار آسانی بود. در واقع، تمام انواع کوچینگ که در بالا مورد بحث قرار گرفت را میتوان در قالب آنلاین نیز ارائه کرد. بدون محدودیت مکانها یا زمان، مشتریان میتوانند از طیف وسیعی از مربیان با مجموعه مهارتهای تخصصی بهرهمند شوند. همچنین، توانایی تطبیق خوب با یک مربی به طور تصاعدی با مجموعه جهانی مربیان گسترش مییابد.
کوچینگ سیستمی
هیچ مشکلی در یک سازمان، تنها مرتبط با فقط یک فرد یا یک قسمت نیست بلکه میتواند تمام سیستم را درگیر کند و منشا آن نیز میتواند چندین بخش از سیستم باشد. کوچینگ سیستمی نوعی از کوچینگ سازمانی است که در آن به سازمان بهطور سیستماتیک نگاه میشود و هدف آن درک هرچه بیشتر ارتباطات است. کوچینگ سیستمی به یک سازمان کمک میکند تا در هنگام بروز یک سیستم و یا حل مسئله تنها به بخش معیوب توجه نشود بلکه کل سازمان مورد بررسی قرار بگیرد.
کوچینگ تعاملی
کوچینگ تعاملی نیز نوعی دیگر از کوچینگ سازمانی است که بر تعامل میان تمامی اجزای یک سیستم تاکید دارد پرسنل یک سازمان، نه فقط یک فرد در درون کسب و کار، بلکه یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده آن کسب و کار هستند و صرفا مجموعه آنها است که یک بیزینس را شکل میدهد. پس در نظر داشته باشید هر چقدر تعامل بیشتری میان اجزای یک سازمان باشد به طبع میتواند بر سرعت رشد آن بیزینس تاثیر بگذارد و منجر به رشد آن سازمان گردد. همچنین کوچینگ تعاملی، شرایطی را برای افراد یک سازمان فراهم میکند تا بتوانند به راحتی و با ارتباط با یکدیگر، چالشهای موجود در کسب و کار را حل کنند.
کوچینگ منابع انسانی
کوچینگ منابع انسانی به گونهای تعریف میشود که در آن کوچ سازمان یا به اصطلاح کوچ منابع انسانی خود را مشوق و حامی مدیر عامل یک مجموعه میداند؛ از این رو در تلاش است تا نقاط قوت آن را به خوبی بشناسد و در صدد تقویت و پیشرفت آنان برآید. کوچ منابع انسانی یک عامل مهم در ایجاد تغییرات مهم سازمان است؛ چرا که میتواند از طریق آموزشهای مهارتهای مهم به مدیر یک مجموعه موجب پیشرفت تمام سازمان شود.
کوچینگ یکپارچه
کوچینگ یکپارچه نوعی از کوچینگ سازمانی است که کسب مهارت در آن مهمترین عنصر است. در کوچینگ سازمانی از نوع یکپارچه تلاش میشود تا افراد مهارتهایی که آموختهاند را به بهترین نحو در سازمان پیاده کنند؛ چرا که تمرکز اصلی کوچینگ یکپارچه بر مهارت است.
کوچینگ کسب و کار
اگر به عنوان مدیر یا صاحب یک کسب و کار وجود یک حامی و یک متخصص کوچ را در مجموعه حس میکنید؛ کوچینگ کسب و کار برای شماست. کوچینگ کسب و کار به شما به عنوان یک پشتیبان در مجموعه شما عمل میکند. این کوچ میتواند برای سازمان شما هم یک منتور حرفهای و هم یک مشاور کاربلد باشد.
دوره کوچینگ سازمانی استاد پریسا احمدی منش
استاد پریسا احمدی منش، بهترین مدرس شخصیت شناسی و کوچینگ کشور، نکات و مواردی را در دوره کوچینگ سازمانی بیان میکنند تا از پلههای ترقی، سریعتر از هر شرکت و کسب و کار دیگری بالا بروید. برای ایجاد تغییراتی مثبت در عملکرد و دریافت دوره کوچینگ سازمانی استاد پریسا احمدی منش با ما همراه باشید. استاد پریسا احمدی منش، بهترین مدرس شخصیت شناسی و کوچینگ کشور، نکات و مواردی را در دوره کوچینگ سازمانی بیان میکنند تا از پلههای ترقی، سریعتر از هر شرکت و کسب و کار دیگری بالا بروید. برای ایجاد تغییراتی مثبت در عملکرد و دریافت دوره کوچینگ سازمانی استاد پریسا احمدی منش با ما همراه باشید. ارائه تست mbti به صورت آنلاین همراه با پاسخنامه کامل تشریحی در آکادمی پریسا احمدی منش امکان پذیر است.برای ایجاد تغییراتی مثبت در عملکرد و دریافت دوره کوچینگ سازمانی استاد پریسا احمدی منش با ما همراه باشید. ارائه تست mbti به صورت آنلاین همراه با پاسخنامه کامل تشریحی در آکادمی پریسا احمدی منش امکان پذیر است.
بهرهمندی 70% سازمانها از کوچینگ سازمانی
طبق آخرین آمار انجمن بینالمللی کوچینگ که در سال 2022 نظرسنجی آن انجام شده، بیش از 70% از سازمانها در حال حاضر از خدمات کوچینگ استفاده میکنند. لازم به ذکر است که کوچینگ سازمانی بهخودیخود شامل انواعی است که در پایان به آنها اشاره خواهیم کرد؛ پس اگر شما هم قصد دارید تا بیشتر با کوچینگ سازمانی و جزئیاتش آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا این مقاله را از دست ندهید و تا انتها همراه سایت کوچینگ استاد پریسا احمدی منش باشید.
کوچینگ سازمانی، عاملی برای پیشرفت سازمان
سازمانی یک استراتژی بسیار مهم برای ایجاد تغییرات داخلی در جهت بهبود عملکرد است. اگر با مشکلاتی از جمله ناتوانی در برابر حفظ کارکنان، کشف استعدادها، جلب رضایت مشتری و سودآوری دست و پنجه نرم میکنید، دوره کوچینگ سازمانی استاد احمدی منش میتواند راه حل تمام مشکلات شما باشد. با دریافت دوره کوچینگ و خدمات و آموزش های سازمانی، نه تنها از مشکلات جلوگیری کرده، بلکه وارد مسیر پیشرفت و شکوفایی میشوید. <br> برتری یافتن نسبت به رقبا بدون داشتن برنامهای درست و دقیق، امری محال و دور از ذهن است.
کوچ سازمان چه کسی است؟
برای اینکه بتوانید درک بهتری از این موضوع داشته باشید باید بدانید که کوچ کیست؟ کوچ فردی است که با داشتن مهارت، دانش و تجربه کافی قادر به طرح سوالاتی از شخص است که به شناخت کاملتر فرد نسبت به خود منجر میشود. در کوچینگ افراد بر این باورند که راه حل مشکلات در خود فرد است و تنها کافیست مقداری چشمان خود را باز کنید تا به آن دست یابید. کوچ سازمانی نیز چنین هدفی را دنبال میکند و سعی میکند تا افراد را در یک محیط سازمانی به سمت دستیابی به هدف سازمان هدایت کند.
همچنین کوچ سازمان بر روی مهارتهایی که هر فرد درون سازمان از آن برخوردار است تمرکز میکند و سعی میکند تا مهارتهای مفید فرد برای سازمان را ارتقا دهد. یکی دیگر از مواردی که در سازمانها حائز اهمیت است برقراری ارتباط صحیح و تاثیرگذار است و یک کوچ تمام تلاش خود را در جهت آموزش مهارت ارتباط موثر به کار میگیرد. حال که با کوچ سازمانی آشنا شدید بهتر است انواع کوچینگ سازمانی را نیز بشناسید.
کوچینگ برونسازمانی چیست؟
بهطورکلی کوچ برونسازمانی بهعنوان بخشی از سازمان و یا ساختار مدیریتیای که سازمان دارد محسوب نمیشود؛ در این نوع از کوچینگ نتایجی که از تصمیمگیری کوچ به دست میآید هیچ تأثیر و منفعتی برای خود شخصی که قصد مربیگری سازمان را دارد نخواهد داشت چرا که این نوع از کوچ به شکلی برونسازمانی است و مربی هیچ پیشزمینهای از افراد داخل سازمان که قرار است کوچ شوند، ندارد و نمیداند که عملکرد و کیفیت کار فردی که در مجموعه و سازمان کار میکند به چه صورت است. پس به طور خلاصه در رابطه با این نوع از کوچینگ سازمانی میتوان اظهار کرد که در کوچینگ برونسازمانی، فرد در واقع خارج از سازمان است که به منظور کوچینگ حرفهای قرار است استخدام شود؛ چنین فردی معمولاً هیچ ایدهای در رابطه با مراجعهکنندگان و همچنین کارکنان این سازمان ندارد و حتی نمیداند که اهداف سازمان به چه صورت است و قرار است تا کوچینگ این سازمان و یا شرکت را برعهده بگیرد.
کوچینگ درونسازمانی چیست؟
کوچینگ درونسازمانی معمولاً به این صورت است که از نیروهای انسانی درون خود مجموعه استفاده میشود و به آنها آموزشهایی داده میشود تا خود این افراد نیز بتوانند به آموزش سایر افراد داخل سازمان بپردازند. به بیانی دیگر سایر افراد داخل مجموعه را کوچ کنند. به عنوان مثال مدیران میتوانند با کوچینگ، اعضای زیر مجموعه خود را بهتر مدیریت کند. برای اطلاع بیشتر از کوچینگ مدیران میتوانید به مقاله مربوط به آن در سایت مراجعه کنید. یک مزیت بسیار بزرگی که کوچ درونسازمانی نسبت به برونسازمانی دارد این است که فردی که قرار است برای چنین فیلدی استخدام شود از خود اعضای سازمان است. این فرد تا حد زیادی از فرهنگ و رفتار پرسنل و کارمندان درون سازمان به طور کامل اطلاع دارد و همچنین از اهداف این سازمان و چگونگی عملکردشان کاملاً باخبر است به همین دلیل چنین فردی میتواند تمامی موارد را در طول دوره کوچینگ خود در محل کار به کار گیرد و سایر افراد را نیز آموزش دهد و فعالیتهای خود را در راستای اهداف سازمان تنظیم کند. (تست تیپ شخصیت شناسی میتواند به شما برای شناخت همکارانتان در راستای کوچینگ آنها کمک کند. شما میتوانید به صورت رایگان در این سایت تست MBTI را انجام دهید و آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید.)
چرا به کوچینگ سازمانی اهمیت دهیم؟
کوچینگ سازمانی میتواند سکوی پرشی برای تغییرات مجموعه و سازمان در عمیقترین سطوح باشد و برای هر سازمانی بسیار مهم است. چرا رهبران شرکتها، سرمایهگذاری هنگفتی در کوچینگ سازمانی میکنند؟ کوچینگ به مدیران کمک میکند تا اهداف سازمانی خود را شفاف کنند و توانایی خود را برای تصمیم گیری استراتژیک، هوشمندانه و متقاعد کننده افزایش دهند. هرچه رهبران یک کسب و کار در حرفه خود پیشرفت بیشتری داشته باشند بیشک سازمان آنها نیز با موفقیت همراه خواهد شد. در واقع کوچینگ سازمانی میتواند مسیر یک شرکت و طرز فکر کارکنان آن را تغییر دهد. مربیان با دانش خاص ممکن است بتوانند نقاط کوری را که سازمان از آنها بیاطلاع است، نشان دهند و برای حل این مشکلات راهحلهایی را مدنظر داشته باشند. برخی از مزایای دیگر آن که میتواند هم برای خود سازمان و هم برای کارکنان آن مفید باشد به شرح زیر است که عبارتاند از:
سرعت رشد
با افزایش انگیزه و بازدهی کارکنان و سازمان، کسب و کار شما با سرعت بیشتری رشد کرده و به سمت اهداف مورد نظرش حرکت میکند. این رشد فوقالعاده سرعت خودش را از انگیزه بالای افراد و کاهش یافتن دغدغهها دریافت میکند.
کاهش هدر رفتن منابع مالی
بخش قابل توجهی از منابع مالی یک سازمان به دلایل مختلف ممکن است از بین برود. دلایلی مانند نبود دانش کافی، نبود نیروهای متخصص، کمکاری و … . برگزاری جلسات کوچینگ سازمانی سبب میشود تا دلایل درست هدر رفتن منابع مالی پیدا شود و راهکارهای مناسب به جهت رفع آن ارائه گردد. در نهایت پس از رفع این مشکل بودجه و درآمد شرکت مجدداً به حالت اولیه باز میگردد و حتی ممکن است به میزانی بیشتر از قبل نیز برسد.
حفظ کارمندان فعلی و افزایش میزان تعهد آنها به کار
زمانی که کوچینگ سازمانی بخشی از یک تلاش آموزشی بزرگتر باشد، به آن کوچینگ یکپارچه یا کو اکتیو کوچینگ میگویند. کارمندان ممکن است در طول فرایند آموزشی به یک مربی معرفی شوند، اما کوچینگ واقعی تا پس از تکمیل آموزش آغاز نمیشود. پس از آموزش، مربیان با کارمندان کار میکنند تا آموزشهایی را که دریافت کردهاند تقویت کنند و آن را به دنیای واقعی بیاورند. مربیان میتوانند مشتریان خود را در مسیر تمرین مهارتهای جدید و امتحان رفتارهای جدید در محل کار حفظ کنند.
افزایش خلاقیت
خلاقیت دقیقاً همان چیزی است که سبب میشود یک سازمان بتواند یک مشکل یا مسئلهای خاص را با کمترین هزینه اما بهترین روش حل کند که در کوچینگ سازمانی به دنبال دستیابی آن هستیم. خلاقیت کارمندان باعث به وجود آمدن ایدههای جذابی میشود که از سوی کارمندان یک شرکت مطرح میشوند و باعث افزایش چند درصدی درآمد شما خواهند شد. جلسات کوچینگ و در کنار هم قرار گرفتن کارمندان، میتواند نوعی جلسات طوفان فکری را به وجود بیاورد و سبب شود تا شما میزان خلاقیت هر یک از کارکنانتان را بسنجید.
افزایش اعتماد به نفس کارمندان
اعتماد به نفس یکی از برترین و مهمترین ویژگیهای شخصیتی هر فردی است و هر چه اعتماد به نفس اعضای یک مجموعه بیشتر باشد؛ بازخورد نهایی آنها نیز بیشتر خواهد بود. در واقع میتوان گفت که افزایش اعتماد به نفس افراد تاثیر زیادی روی زندگی کاری و غیر کاری آنها دارد و هر مدیر خوب و موفقی باید خواستار این باشد تا اعتماد به نفس کارکنانش را بالا ببرد. جلسات کوچینگ سازمانی در این زمینه بسیار تاثیر گذارند و سبب افزایش اعتماد به نفس افراد میشوند و آنها به افرادی توانمند تبدیل میکنند.
خصوصیات یک کوچ حرفهای برای هدایت سازمان
یک کوچ حرفهای برای هدایت اصولی یک سازمان لازم است تا دارای برخی مشخصهها مهم باشد. از مهمترین ویژگیهای یک کوچ حرفهای در یک سازمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- دقت داشته باشید که کوچ انتخابی شما، متناسب با نیاز و خواسته سازمان شما باشد.
- لازم است تا کوچ و سازمان شما ارتباط خوب و موثری با یکدیگر داشته باشند.
- روابط کوچ و سازمان منجر به دریافت کیفیت مطلوب و بازخوردهای مثبت شود.
- کوچ مناسب برای هدایت سازمان باید مهارت بالایی در شنیدن داشته باشد.
- قدرت بالایی در تصویرسازی داشته باشد.
- یک کوچ حرفهای باید در نظر داشته باشد که نظر خود را تحمیل نکند.
- لازم است تا قدرت تمرکز بالایی داشته باشد.
- رزومه و اعتبارنامههای قابل قبولی داشته باشد.
- لازم است از هوش هیجانی و اقتصادی بالایی برخوردار باشد.
- دارای ویژگیهای اخلاقی مهم مانند دلسوزی، خلاقیت، فروتنی، قدردانی، مثبت اندیشی، شجاعت، صبوری و … باشد.
4 مرحله اصلی اجرای کوچینگ سازمانی
پیادهسازی کوچینگ سازمانی شامل چهار مرحله اصلی و پیوسته است که از اهمیت بالایی برخوردارند. این مراحل به موارد زیر تقسیم میشوند.
مرحله اول: آمادهسازی
در مرحله اول که آمادهسازی نامیده میشود لازم است تا یک کوچ حرفهای و کاربلد با توجه به برخی معیارهای مهم انتخاب شود. انتخاب کوچ میتواند از طریق مدیر منابع انسانی صورت بگیرد.
معیارهای مهمی که لازم است برای انتخاب یک کوچ حرفهای در نظر بگیرید شامل مواردی مانند سابقه و رزومه قابل قبول، نرخ هزینه، در دسترس بودن، انعطاف پذیری، ارتباط موثر و … است.
مرحله دوم: تنظیم قرارداد
قبل از تنظیم و عقد قرارداد لازم است یک جلسه حضوری ترتیب داده شود. در این جلسه باید انتظارات شما با توانایی کوچ مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد. از مواردی که لازم است در این جلسه مورد بررسی قرار بگیرد میتوان به اهداف کوچینگ، نیازهای سازمان، نیاز کارآموز، محرمانه بودن مفاد جلسات کارآموز و کوچ و … اشاره کرد.
پس مشخص شدن بندهای قرارداد و موافقت طرفین، قرارداد تنظیم و امضا میشود.
مرحله سوم: کوچینگ
در این مرحله کار کوچ در سازمان به صورت رسمی آغاز میشود. کوچ میتواند جلسات کوچینگ خود را با کارآموزهای مختلف هماهنگ کند. این جلسات میتوانند حدود دو ساعت طول بکشد و پیشنهاد میشود برای تاثیر دوچندان حضوری برگزار شود.
تعداد جلسات کوچینگ به طور معمول و به تشخیص کوچینگ 8 جلسه است که از جلسه سوم به بعد میتوان متوجه تاثیرات آن شد.
مرحله چهارم: ارزیابی
پس از تکمیل جلسات کوچینگ افراد نوبت به برگزاری جلسه ارزیابی میرسد. در این جلسه روند برگزاری جلسات کوچینگ و تاثیرات آن مورد بررسی قرار میگیرد.
در این مرحله میتوان یک فرم بازخورد کوچینگ تهیه شود تا اثربخشی مربیگری در سازمان در طول زمان ارزیابی شود.
چگونه بهترین کوچ سازمانی را انتخاب کنیم؟
انتخاب یک کوچ حرفهای میتواند سازمان شما را از چالشهای بسیاری نجات دهد و روند رشد آن سرعت بخشد. در مقابل اشتباه در انتخاب کوچ نیز علاوه بر از دست رفتن زمان و سرمایه شما میتواند باعث ایجاد چالشهای جدید نیز گردد؛ بنابراین بهتر است در فرآیند انتخاب یک کوچ سازمانی برای مجموعه خود به نکات زیر توجه داشته باشید.
بررسی رزومه دیگر سازمانها
برای اطمینان از نتیجه کار میتوانید نتایج دیگر سازمانهایی که از خدمات کوچینگ مجموعه انتخابی شما استفاده کردهاند را مورد بررسی قرار دهید. بررسی نتایج دیگر سازمانها میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که وجود کوچ موردنظر شما در آن سازمان چه دستاوردهایی داشته و تا چه مقدار توانسته در رشد آن سازمان تاثیرگذار باشد.
بررسی اعتبارنامهای مهم
نخستین گام برای انتخاب یک کوچ حرفهای بررسی اعتبارنامههای مهم آن سازمان است. اطمینان حاصل کنید که یک کوچِ دارای گواهینامه، از سازمان هایی مانند فدراسیون بین المللی کوچینگ (ICF) استخدام می کنید.
بر اساس اهداف سازمان خود، کوچ استخدام کنید
بعد از انتخاب کوچ موردنظر خود بهتر است برای موفقیت هرچه بیشتر سازمان خود اهدافی را مشخص کنید. برای مثال اگر قصد استخدام یک کوچ را برای تیم فروش مجموعه خود دارید بهتر است از یک کوچ از یک سازمان کوچینگ کمک بگیرید تا در این خصوص تجربه و مهارت کافی داشته باشد.
برای نتیجه بهتر سازمان از کوچینگ توصیه میشود نیازهای خود را به طور شفاف مشخص کنید و با کوچ موردنظر خود در میان بگذارید تا جلسات کوچینگ شما مطابق با خواستههای سازمان برگزار گرد.
مجموعه بزرگی از کوچهای معتبر را انتخاب کنید
مجموعههای بزرگ و معتبر کوچینگ میتوانند تعداد زیادی از کوچهای حرفهای را مطابق با نیاز سازمان به شما معرفی کنند. برخی از سازمانهای کوچینگ برای هدایت و رشد مجموعههای مختلف از الگوریتمها و یادگیری ماشینی بهره میگیرند.
اهداف خود را برای استخدام کوچ مشخص کنید
بهتر است قبل از استخدام یک کوچ سازمانی اهداف خود را از استخدام آن به طور واضح مشخص کنید.
به عنوان مثال آیا برای توسعه فرهنگ کوچینگ در سازمان خود به دنبال آموزشهای درازمدت هستید؟ آیا شکلدهی ارزشهای سازمان برایتان مهم است؟ و…. همه این سوالات میتواند در انتخاب یک کوچ سازمانی به شما کمک کند.
مزایا و معایب کوچینگ سازمانی
همانطور که تا الان بررسی شد کوچینگ سازمانی برای تمامی مجموعههایی که سازمان تلقی میشوند از مزایای بسیاری دارد؛ اما اگر بخواهیم از معایب آن صحبت کنیم باید بگوییم که کوچینگ سازمانی هیچ زیانی برای سازمان شما ندارد. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که در برخی مواقع ممکن است با عواملی مواجه شوید که شما را از اجرای برنامههای کوچینگ بازدارد.
پس توصیه میشود در هنگام اجرا و پیاده سازی کوچینگ سازمانی موضوعات زیر را درنظر داشته باشید.
مجموعه شما به کوچهای توانمند و کاربلد احتیاج دارد.
یکی از ابتداییترین مشکلاتی که احتمالا برای داشتن یک کوچ سازمانی با آن روبرو خواهید شد؛ پیدا کردن یک کوچ حرفهای کاربلد و واجد شرایط است؛ زیرا اگر کوچ انتخابی شما شرایط لازم را نداشته باشد احتمالا پیشرفتی در اوضاع سازمان شما حاصل نخواهد شد.
پس اولین گام برای یکپارچه شدن سازمان شما انتخاب یک کوچ یا یک مجموعه توانمند است.
کوچهای حرفهای عموما از برخی تجارب خود در جلسات کوچینگ سازمانی استفاده میکنند؛ اما در کنار آنها استفاده از آموزشهای خاص را نیز فراموش نخواهند کرد
دقت داشته باشید یکی از مسائلی که لازم است تا برای انتخاب بهترین کوچ سازمان مورد بررسی قرار دهید مدرک معتبر و رسمی است. افرادی که مارک معتبر کافی برای ارائه ندارند و آن را لازم و ضروری نمیدانند، قابل اعتماد نیستند.
یک نظرسنجی SHRM نشان داده است که ۹۳ درصد از مدیران قبل از اینکه برای کوچینگ کارکنان خود احساس آمادگی کنند، نیاز به آموزش دارند. اگر شما نیز جزو آن دسته از مدیران هستید نگران نباشید؛ زیرا شما به راحتی میتوانید با شرکت در دورههای معتبر و جلسات کوچینگ سازمانی معتبر سطح مدیریتی خود را به صورت چشمگیری ارت شما به راحتی می توانید بر این مانع غلبه کنید و با یک دوره کوچینگ سازمانی معتبر، سطح مدیریتی مدیران خود را ارتقا دهید. آموزش کوچینگ برای مدیران به خصوص مدیران ارشد یک امر ضروری به نظر میرسد؛ چرا که از طریق آموزش مدیران ارشد میتوان این آموزشها را به دیگر افراد سازمان تعمیم داد و یک فرهنگ سازمانی جدید را پایریزی کرد.
لازم است تا کارمندانتان در دوره کوچینگ شرکت کنند
همانطور که میدانید برای داشتن یک سازمان ایدهآل و یک فرهنگ سازمانی بهتر است تمامی کارمندان شما از آموزشهای کوچینگ بهره بگیرند؛ اما گاهی اوقات بنا به دلایلی ترجیح میدهید این آموزش را با برخی از افراد سازمان خود آغاز کنید. برای انتخاب بهترین افراد بهتر است با کارمندان خود به صورت انفرادی به گفت و گو بشینید و خصوصیات تمام افراد را مورد بررسی قرار دهید. از این طریق شما میتوانید به خوبی متوجه شوید که چه کسانی میتواند برای سازمان شما کوچهای بهتری باشند.
علاوه بر موارد گفته شده شما میتوانید از طریق سوالات زیر افراد شایستهتر را انتخاب کنید:
- در بین کارمندان شما چه کسی سطح بالاتری از تعهد را دارد؟
- در میان کارمندان شما چه کسی بیشتر از دیگران به آموزش مهارتهای کوچینگ اشتیاق نشان میدهد؟
- چه کسی بیشتر از همه به دنبال یادگیری مهارتهای مختلف است؟
سوالهای فوق میتواند به شما در انتخاب بهترین و شایستهترین افراد کمک شایانی کند. البته توجه داشته باشید که درست است که سازمان شما کوچینگ را اولویت خود قرار داده است؛ اما این موضوع یک شبه میسر نخواهد شد. ایجاد یک فرهنگ سازمانی دارای مراتب و برنامهریزیهای خاص است که به زمان احتیاج دارد؛ پس بهتر است در این مسیر ثابت قدم و صبور باشید.
پیشنهاد میشود برای اجرای کوچینگ سازمانی از مدیران میانی خود کمک بگیرید و تغییرات سازمان خود را از آنها آغاز کنید. اگر مدیران میانی به کوچهای حرفهای تبدیل شوند به راحتی میتوانند رهبری تیم خود را برعهده بگیرند.
برای میزان پیشرفت دوره کوچینگ سازمانی برنامهریزی کنید.
اجرای مراحل کوچینگ نیازمند برنامهریزی اصولی است و پیشنهاد میشود قبل از هر چیزی مشخص کنید که کوچینگ چه زمانی لازم است به کمک شما بیاید. علاوه بر آن از کوچ بخواهید تا همان ابتدا تعداد جلسات لازم را برای شما مشخص کند. البته تعداد جلسات کوچینگ میتواند بسته به نیاز شما و تشخیص کوچ سازمان باشد؛ به طوریکه که گاها به 1 الی 2 جلسه ختم میشود و در برخی مواقع جلسات جامع 6 تا 12 ماهه برای آن تعریف میشود.
کوچینگ میتواند برای بررسی موارد مختلفی به کار گرفته شود که از مهمترین آنها میتوان به چالشهای فنی و چالشهای انطباقی اشاره کرد. در چالشهای فنی فرد به دنبال یادگیری مهارت است و در چالشهای انطباقی افکار و رفتار فرد مورد بررسی قرار میگیرد.
ملچر میگوید: «هیچ یک از مهارتهای نرم به راحتی قابل اندازهگیری نیستند و بسیاری از سازمان های بزرگ در واقع معیارهای خوبی برای اندازه گیری کیفی وضعیت موجود ندارند. اما این بدان معنا نیست که نباید انتظار داشته باشید که نتایج واضحی از تجربه کوچینگ خود ببینید. هر کوچینگ خوبی باید فرآیندی داشته باشد که با استفاده از آن تأثیر کار کوچینگ قابل اندازه گیری باشد».
چگونه برای سازمان خود یک کوچ حرفهای باشیم؟
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به هدایت سازمان و در کل کوچینگ علاقه دارید؛ میتوانید دورههای کوچینگ را به طور حرفهای پشت سر بگذاری تا در نهایت به یک کوچ کاربلد برای سازمان خود تبدیل شوید. پیشنهاد میشود برای تبدیل شدن به یک کوچ حرفهای موارد زیر را درنظر داشته باشید.
مشاوره به دیگران
به عنوان یک مشاور دلسوز برای همکاران خود عمل کنید و در شرایط دشوار حامی و همراه آنان باشید. شما میتوانید همکاران خود را در مواجه با مشکلات یاری دهید و تا پایان برطرف شدن مشکلات به عنوان یک راهنما در کنار آنان باشید. حال این همراهی حتی میتواند ارائه پیشنهاداتی باشد که افراد از شنیدن آن خوشحال نمیشوند.
راهنمایی کنید
یکی از مهمترین و حساسترین بخشهایی که لازم است به آن توجه کنی راهنمایی اصولی است. شا باید به عنوان یک کوچ بتوانید تصمیمات رهبران را در جهتی درست تغییر دهید تا تمام برنامهریزیهای خود را بر اساس نفع مشتری تنظیم کنند و تمایلات شخصی خود را در این بین دخالت ندهند.
از دیگران بیاموزید
سعی کنید همیشه در حال یادگیری مسائل جدید باشید، ذهن خود را باز نگه دارید و به درستی پذیرای افکار مثبت و منطقی باشید. سعی کنید اطلاعات و دانستههای خود را بهروزنگه دارید و آپدیت باشید؛ حال این امر میتواند از طریق استفاده از تجربیات دیگر همکارانتان باشد. استفاده از تجارب دیگران میتواند از شما یک کوچ حرفهای و قدرتمند بسازد.
سوال بپرسید
یک کوچ خوب تلاش میکند تا از طریق پرسیدن سوالات مختلف ذهن افراد را باز کند؛ اما پرسیدن این پرسشها قاعده و اصول خاص خود را دارد.شما باید سعی کنید سوالاتی که مطرح میکنید سوالاتی هدفمند باشد تا بتواند هرچه بیشتر افراد را به چالش بکشد و به اهداف سازمان نزدیک کند.
گوش شنوا باشید
در کوچینگ سازمانی و یا به طور کل در یک سازمان لازم است شما گوش شنوا خوبی داشته باشید. البته گاهی لازم است تا از این گوش شنوا در کنار بصیرت خود بهره بگیرید؛ زیرا برخی از افراد از گفتن تمام مسائل سر باز میزنند. در این شرایط لازم است شما به خوبی به آنها گوش دهید تا متوجه شوید آنها تمایل به بازگویی چه مسائلی ندارند.
از بصیرتتان استفاده کنید
به عنوان یک کوچ حرفهای لازم است این مسئله را به خوبی درک کنید که گاهی اوقات چه مسائلی باید گفته شود و چه مسائلی ناگفته بماند. باید به خوبی این رفتار را در خود پرورش دهید و در جلسات کوچینگ از تمام بصیرتتان به خوبی استفاده کنید تا بتوانید به خوبی این مسائل را از هم تفکیک کنید.
خلاقیت داشته باشید
پیشنهاد میشود از فرصتهای جدید استقبال کنید و آنها را بپذیرید؛ چرا که این امر ارتباط بسیار نزدیکی با بصیرت شما دارد. شما میتوانید به عنوان یک کوچ سازمان از روشها و فرآیندهای دیگر رهبران با توجه به خلاقیت خود بهره بگیرید و مسائل و موانع را به روش خود برطرف نمایید.
کوچینگ سازمانی چه تفاوتی با بیزینس کوچینگ دارد؟
در بیزینس کوچینگ مربی با تحلیل داده های آن کسب و کار به دنبال بهبود خروجی ها و نتایج یک سازمان است. اما کوچ سازمانی دیگر عوامل مثل سلامت فرهنگ رفتاری و سازمانی، عملکرد تیم ها و… نیز در نظر گرفته می شود.
جمع بندی
یکی از مهمترین و موردنیازترین مهارتهایی که در قرن 21 ام در هر نوع کسب و کاری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، کوچینگ سازمانی است. هدف کوچینگ سازمانی، ایجاد تحول در اساسیترین سطوح در سازمانها است. کوچینگ نهتنها میتواند دستیابی به اهداف استراتژیک و رشد مدیریت را افزایش دهد، بلکه میتواند تغییرات فرهنگی و سازمانی واقعی و بلندمدت را نیز تقویت کند.
سوالات متداول
کوچینگ سازمانی به معنای بررسی کردن تغییرات در روند کاری یک شرکت و تلاش در جهت رساندن آن به نقطه مطلوب است.
از انواع کوچینگ سازمانی میتوان به کوچینگ تیمی، کوچینگ اجرایی، کوچینگ تلفیقی (Co active coaching)، کوچینگ عملکرد، کوچینگ آنلاین، کوچینگ سیستمی، کوچینگ تعاملی، کوچینگ منابع انسانی، کوچینگ یکپارچه و کوچینگ کسب و کار اشاره کرد.
از کوچینگ سازمانی برای دستیابی به اهداف مانند موارد زیر در شرکتها و سازمانها بهره گرفته میشود.
- افزایش مشارکت کارکنان در فعالیتهای شرکت
- رشد نرخ ماندگاری کارکنان در مجموعه
- ایجاد اشتیاق در کار و محیط آن
- ایجاد حس مسئولیت پذیری در کارمندان
- ارتقا عملکرد و روحیه کارکنان
- افزایش کارایی تیم
- تمرکز بر توسعه سازمان
در کوچینگ سازمانی از روشهای متعددی برای پیشبرد اهداف و دستیابی به نتایج مطلوب بهره گرفته میشود. این روشها شامل کمک گرفتن از گروه و سازمانی خارج از سازمان، افرادی خارج از سازمان یا مربی از داخل سازمان میشود.
کوچینگ سازمانی تاثیراتی بسزایی بر رشد و ارتقا سطح کیفی فعالیت شما دارد به گونهای که در روابط میان مدیر و کارمند، افزایش بازدهی کارمندان و… نقش خواهد داشت.
اجرای کوچینگ سازمانی در 4 مرحله آماده سازی، تنظیم قرارداد، کوچینگ و ارزیابی خلاصه میشود.
میتوانید رزومه دیگر سازمانهایی که از کوچ استفاده کردند را بررسی کنید یا نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است، استخدام کوچی بر اساس اهداف سازمانتان است.
افزایش سرعت رشد، کاهش هدر رفتن منابع مالی، حفظ کارمندان فعلی، افزایش خلاقیت و افزایش اعتماد به نفس کارمندان از مزایای کوچینگ سازمانی است.
اگر کوچی که برای کوچینگ سازمانی انتخاب میکنید از میان نیروی انسانی سازمان خودتان باشد، کوچینگ درون سازمانی اتفاق افتاده است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به قسمت کوچینگ درون سازمانی چیست مراجعه کنید.
کوچینگ برون سازمانی دقیقا برخلاف درون سازمانی است. اگر کوچ از خارج سازمان انتخاب شود، آن کوچینگ، برون سازمانی است.
طبق آمار انجمن بین المللی کوچینگ امروزه بیش از 70 درصد سازمانها از کوچینگ سازمانی استفاده میکنند.
دورههای پیشنهادی ما
28 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کوچینگ سازمانی چه تاثیری داره برای سازمان؟
دستاوردهای کوچینگ در حوزه سازمانی و کسب و کار
افزایش قدرت مدیریت و رهبری
کشف و رفع خطاهای مدیریتی
توانمندسازی و کشف نقاط قوت کارکنان
افزایش راندمان و مشارکت کارکنان
بهبود ارتباطات بین مدیر و کارمندان
افزایش حس اعتماد در سازمان
کاهش تعارضات سازمانی
افزایش خلاقیت و انگیزه کارکنان
افزایش تعهد درونی و مسئولیت پذیری کارکنان
افزایش دلبستگی شغلی و وفادارسازی کارکنان
افزایش اعتماد به نفس کارکنان
افزایش قدرت حل مساله
بهبود فرایند استخدام و نگهداشت کارکنان
بهبود مسئولیت سپاری و تفویض اختیار
حفاظت از سرمایه های سازمانی
افزایش فروش و کاهش هزینه ها
سلام امکان برگزاری دوره حضوری در شیراز هم وجود داره؟
سلام و درود . بله لطفا با شماره پشتیبانی 09054356215 تماس حاص فرمایید . سپاسگزارم
ممنون از اطلاعات کامل این دوره . بسیار برام کمک کننده بود.
خوشحالم که برایتانه مفید بوده است
ممنون از زحمات و انرزی خوبتون
سپاس از همراهی خوب شما
بسیار هم عالی بود خیلی شفاف در مورد نکات مهم سازمان و کوچینگ سازمان اشاره شده بود
ممنون از اطلاعات کامل سایت و همچنین این دوره خیلی عالی و جامع بود سپاس از شما
خوشحالم که براتون مفید بوده است
بی شک این دوره میتونه برای موفقیت هر سازمان مفید باشه
من دوره کوچینگ سازمانی رو تهیه کردم و نکاتی گفته شده که هیچ جا نشنیدم
با آرزوی موفقیت برای شما
سلام وقت بخیر
من به عنوان مدیر یک مجموعه بزرگ، تجربه بسیار مثبت و خوبی با کوچینگ سازمانی داشتم. کوچهای سازمانی به مجموعه ما کمک کردند تا به عنوان یک تیم قویتر و یک پارچهتر شویم و به طور موثرتری با یکدیگر همکاری کنیم و در نهایت بازده و راندمان سازمان را افزایش دهیم. در نهایت، به کمک کوچینگ سازمانی توانستیم به اهدافمان نزدیکتر شویم و عملکرد خود را به طرز چشمگیری ارتقا دهیم. من به هر سازمانی که به دنبال بهبود عملکرد و ایجاد یک فرهنگ سازمانی اصولی است پیشنهاد میکنم هدایت سازمان خود را به یک کوچ حرفهای بسپارند.
سپاسگزارم از بازخود شما . برای شما و مجموعه ارزشمندتان آرزوی موفقیت های روزافزون داریم
سلام من به عنوان یک کارمند، از جلسات کوچینگ فردی و کوچینگ سازمانی که با کوچ خودم داشتم بسیار راضی هستم. در جلسات کوچینگ سازمانی مربی به من کمک کرد تا نقاط قوت و ضعف خودمو بهتر شناسایی کنم و در زمینه هایی که نیاز به پیشرفت داشتم، آموزش ببینم. در نهایت من تونستم اعتماد بنفس خودم رو در سازمان به شکل محسوسی افزایش بدم و جایگاهم تو سازمان رو تثبیت کنم. جلسات کوچینگ سازمانی باعث شد تا من فرد کارآمدتری برای خودم و در نهایت سازمان باشم.
سلام . بسیار خوشحالم که جلسات کوچینگ برای شما مفید و کارآمد واقع شده است . به امید موفقیت های روزافزون
سلام و روزبخیر
من هدایت یک سازمان مهم رو بر عهده دارم و به تازگی احساس میکنم بازدهی و راندمان کاری در شرکت به طرز کاملا مشهودی کاهش پیدا کرده. به طوریکه کارمندان انگیزه کافی برای انجام وظایف خودشون ندارند، گاها تاخیر دارند و به موقع سرکار حاضر نمی شوند و حتی در انجام وظایفشون دچار سردرگمی هستند. سوالم این هست که کوچینگ سازمانی چه مقدار در بهبود این کارمندان و به طور کل سازمان تاثیرگذار است؟
سلام بر شما . کوچینگ سازمانی در ایجاد تعهد درونی در کارکنان و افزایش دلبستگی شغلی و رهایی از سردرگمی ها بسیار موثر است و در قرن حاضر به عنوان مدرن ترین و قدرتمندترین شیوه رهبری بر کارکنان اعلام شده است .
سلام من به دنبال احیا یک مجموعه کوچک هستم که کارمندان آن کلا پیرو روش های سنتی هستند و به کیفی انجام کارها اصلا توجهی ندارند. با مطالعاتی که داشتم برای بهبود این روند به کوچینگ سازمانی رسیدم اما نمیدونم کوچ درون سازمانی بیشتر برای سازمان من مفید است یا کوچینگ برون سازمانی؟
کوچ درون سازمانی و کوچ برون سازمانی هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به جزییات کسب و کار شما و شفاف شدن برخی گزینه ها قابل انتخاب است
سلام. تاثیر دقیق دوره کوچینگ بر سازمان چی هست ؟ تغییر ات چه عواملی در سازمان مد نظر این دوره هست؟
در ادامه به دستاوردهای کوچینگ در سازمان اشاره می کنم :
افزایش قدرت مدیریت و رهبری
کشف و رفع خطاهای مدیریتی
توانمندسازی و کشف نقاط قوت کارکنان
افزایش راندمان و مشارکت کارکنان
بهبود ارتباطات بین مدیر و کارمندان
افزایش حس اعتماد در سازمان
کاهش تعارضات سازمانی
افزایش خلاقیت و انگیزه کارکنان
افزایش تعهد درونی و مسئولیت پذیری کارکنان
افزایش دلبستگی شغلی و وفادارسازی کارکنان
افزایش اعتماد به نفس کارکنان
افزایش قدرت حل مساله
بهبود فرایند استخدام و نگهداشت کارکنان
بهبود مسئولیت سپاری و تفویض اختیار
حفاظت از سرمایه های سازمانی
افزایش فروش و کاهش هزینه ها
دوره مهم و کاربردی برای رشد هر سازمانی. خدا قوت
سپاسگزارم بله دقیقا همینطور است
سلام .توضیحات بسیار عالی بود اما میخواستم بدونم این دوره برای مشاوران سلامت روان هم مناسب هست یا خیر؟
بله این دوره مناسب مشاوران،روانشناسان و فعالان حوزه سلامت روان هم هست تا در محیط کار از آموزش ها استفاده کنند.